Silketrykk

Ønsker du å skape et unikt og fargerikt bilde på tekstil, keramikk, glass, metall, plast eller papir? Da er silketrykk den perfekte trykkemetoden for deg!

Ønsker du å skape et unikt og fargerikt bilde på tekstil, keramikk, glass, metall, plast eller papir? Da er silketrykk eller serigrafi den perfekte trykkemetoden for deg! Denne grafiske trykketeknikken lar deg overføre fargen til underlaget gjennom en stram finmasket duk med et motiv som er avtegnet med emulsjon som en sjablong eller stensil med åpne og tette partier.

Silketrykkteknikken har en lang historie som strekker seg tilbake til Japan og ble tatt i bruk i USA tidlig på 1900-tallet, særlig til reklameplakater. I dag brukes silketrykk fortsatt i industrien og til kommersielle formål, som for eksempel reklametrykk på gjenstander og klær. Men fra 1930-tallet begynte billedkunstnere også å ta i bruk denne teknikken, og den ble særlig populær innen pop- og popart på 1960-tallet. Andy Warhol var en av de mest kjente kunstnerne innenfor disse to feltene, og hans verk er kjent for å ha jevne fargeflater og klare linjer i sterke farger.

Metoden er et plantrykk, der selve "trykkplaten" (silkeduken) er helt plan. En finmasket silkeduk spennes opp på en kraftig ramme og legges på underlaget. Når trykkfargen svabres over duken, vil fargen trenge gjennom og ned på underlaget. For å skape et motiv i bildet, må duken tettes, og det lages sjablonger som bestemmer hvor trykkfargen skal slippe gjennom.

Med silketrykk kan du skape vakre og unike trykk på en rekke ulike materialer. Utforsk mulighetene i dag og skap et bilde som virkelig skiller seg ut!

Vi hjelper deg

Trykk for privat eller bedriftsmarkedet

Vi har siden oppstart i 2016 satset på trykking av bunadsmønster og profiltrykk i hovedsak med silketrykk teknikk, men vi produserer også digitale trykk, reklamemateriell og småfoliering for profilmarkedet. Kort leveringstid og kvalitet er en selvfølge for oss. Trykkene vi leverer er miljøvennlige. Ta kontakt for et tilbud!

Kontakt oss